Ny VD för Pallea AB från och med 1/1 2017.
Richard Eklund har tillträtt som VD för Pallea AB och kommer att fortsätta att utveckla
Palleas produkt och patentportfölj.
Palleas unika pallyft som är patenterad i 27 länder står inför en lansering och Richard
Eklunds primära arbetsuppgift blir att skala upp produktions och logistiksystem för att
möta kundernas förväntningar.
Vidare så utvecklas produktportföljen och att omforma innovationer till produkter
kommer även det att bli en viktig del av arbetsuppgifterna.
Richard Eklund har tio års erfarenhet som VD i tillväxtföretag och har de senaste två
åren varit bland annat verksam i Fractum A/S och Cozmircom SA
Richard Eklund går att nå på telefon 070-6177716 eller via e-mail:
richard.eklund@pallea.com

 

 

 


movEasy Roller Clamp

movEasy Roller Clamp

 

Pallea möter just nu marknaden på CeMat-mässan i Hannover. Över hundra kontakter på två dagar kommer att ge affärer. Vår nya produkt movEasy tas emot med höjda ögonbryn: “Så himla smart!”


Vi hade stora framgångar på Cemat 2014 i Tyskland och planerar att ställa ut på Cemat 2016 som ett led i vår internationalisering. Vi återkommer med information om vart ni kan hitta Pallea på världens största mässa för logistik.
I dag utsågs Västmanlands läns bästa innovatör. Priset, som heter “SKAPA Utvecklingspris” är pris instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel.

Vår innovatör Mikale Swartling  fick ett stipendium på 20 000 kronor och en plats i den nationella finalen i Stockholm. Han har konstruerat en ny typ av palldragare för att göra det lättare att flytta lastpallar.

– Lite smidigare än den vanliga. Den går även att fälla ihop och den lämpar sig för trånga utrymmen, säger Mikael Swartling.


I Västerås där vi utvecklar Pallea och även driver vårt företag Pallea AB har vi blivit nominerade tillsammans med två andra riktigt innovativa företag i kategorin “Årets innovatör” på den årliga företagsgalan Guldstänk. Vilket av bolagen som ska vinna priset avgör du! Här kan du rösta!.Vi är väldigt glada att vår innovation uppmärksammats och lyfts upp. Vi har en lösning som underlättar och spar både pengar och ryggar i många företag. Nomineringen lyder:

“Efterfrågan på smarta logistiklösningar och effektiva transporter ökar ständigt. Mikael Swartling har med en stor innovationsförmåga och kreativitet utvecklat en produkt som möter denna efterfrågan. Med stöd av ett starkt team i företaget Pallea Ab, har Mikael på kort tid utvecklat en helt ny pallyft som imponerat på branschens ledande aktörer. Med sin enkelhet och användarvänlighet har Mikaels produkt potential att bli branschstandard inom de närmaste åren.

Guldstänk, festen för det företagsamma Västerås, har arrangerats sedan 2004 och många duktiga företag och företagare har tagit emot priser.


Idag var första dagen av Formex och det var en väldigt framgångsrik dag för oss. Vi pratade med massor av människor och fick presentera vår innovativa pallyft. Om någon var lite tveksam övertalades de oftast av en snabb demonstration. Vi ser helt klart fram emot ytterligare två dagar av Formex.